TELEMENU Online Delivery
 
 
 
Telemenu
Αναζήτηση Εστιατορίου
Κατάλογος Catering
Επικοινωνία
Πληροφορίες
Καταχώρηση Εστιατορίου
Telemenu & Συνταγές

Φαγητά

Γλυκά
Σαλάτες
Κρασιά & Cocktails
Διασημότεροι Chef
On Line Games
a
1 121 On line Games
1 Οδηγίες
1 Γενική Κατάταξη
1 S u p e r l e a g u e
1 Β' Κατηγορία
1 Γ' Κατηγορία
1 Hall Of Fame
Telemenu & Τεχνολογία
a
as Delivery Manager
a Προηγούμενα θέματα
Telemenu & Ψυχολογία
Σχέσεις
Ψυχική Υγεία
Σύγχρονη Ψυχολογία
Ομάδα Ψυχοθεραπείας
TELEMENU ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΕΥΕΞΙΑ
 
      Πίνετε τσάι και καφέΕπιστήμονες από το Λιντς στη Βρετανία συγκαταλέγουν τον καφέ το τσάι και την σοκολάτα στα Νο1 αφεψήματα για ευεξία και μακροζωία. Αποδίδουν την ευεργετική τους δραση στις πολυφαινόλες, ουσίες που ενεργούν ως ασπίδα προστασίας έναντι πολλών ασθενειών, ανάμεσά τους τα καρδιακά νοσήματα. Επιπλέον, μπορούν να επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης, προστατεύοντας τα κύτταρα από τη φυσιολογική φθορά που φέρνει ο χρόνος.  
         
      Κλείστε το χαζοκούτι.... Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μεριλαντ των ΗΠΑ, οι δυστυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν 30% περισσότερη τηλεόραση από τους ευτυχισμένους. Χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν η δυστηχία μας ρίχνει στην τηλεόραση ή η τηλεόραση στην δυστηχία, οι ερευνητές είναι κατηγορηματικοί: όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση δεν απολαμβάνουν άλλα ωραία της ζωής, όπως μια φιλική παρέα, το σεξ, τη γυμναστική ή διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο χαρούμενο.  
         
   
Τάση για τζανκ φουντ

Ένα γονίδιο που απαντάται στα δύο τρίτα του ευρωπαϊκού πληθυσμού οδηγεί στην παχυσαρκία επειδή αυξάνει την όρεξη για παχυντικά φαγητά, αποκαλύπτει μεγάλη βρετανική έρευνα σε παιδιά δημοτικού.

Τα παιδιά της μελέτης που έφεραν την παχυντική ποικιλία του γονιδίου FTO κατανάλωναν κατά μέσο όρο 100 επιπλέον θερμίδες ανά γεύμα, γράφουν οι ερευνητές στο New England Journal of Mecicine. Ο Κόλιν Πάλμερ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο του Νταντί στη Σκοτία, διευκρίνισε πως όποιος φέρει το γονίδιο έχει απλώς μια τάση για την κατανάλωση λιπαρών φαγητών και δεν είναι απαραίτητο ότι θα οδηγηθεί στην παχυσαρκία. Παραμένει θέμα επιλογής. Αυτό το γονίδιο δεν σε κάνει παχύσαρκο αν δεν τρως υπερβολικά, τόνισε. Η σχέση του FTO με την παχυσαρκία είχε ανακαλυφθεί πέρυσι, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστός ο μηχανισμός δράσης του. Τα περισσότερα άλλα γονίδια που έχουν συνδεθεί με την παχυσαρκία φαίνεται ότι επηρεάζουν περισσότερο την όρεξη παρά τον μεταβολισμό. Η ομάδα του Δρ Πάλμερ αρχικά επιβεβαίωσε το ρόλο του FTO σε δείγμα 2.700 παιδιών στη Σκοτία, ηλικίας 4 έως 10 ετών. Διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που έφεραν ένα αντίγραφο του FTO  ήταν πράγματι 30% πιθανότερο να ήταν ήδη παχύσαρκα. Όσα έφεραν το προβληματικό γονίδιο σε δύο αντίγραφα (ένα από τον κάθε γονέα) αντιμετώπιζαν 70% μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Στην επόμενη φάση της μελέτης διερευνήθηκε o μηχανισμός δράσης του FTO σε υποσύνολο 97 παιδιών. Διαπιστώθηκε ότι το FTO δεν επηρεάζει το μεταβολισμό, καθώς οι φορείς δεν παρουσίαζαν διαφορές όσον αφορά το βασικό μεταβολικό ρυθμό ή τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας. Το γονίδιο δεν φάνηκε καν να επηρεάζει την ποσότητα της τροφής (σε βάρος) που κατανάλωναν οι φορείς στο σχολείο. Επηρέαζε μόνο το είδος της τροφής, με τους φορείς να προτιμούν φαγητά με υψηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο.

 
         
   

Το παξιμάδι είναι αφυδατωμένο ψωμί και γι' αυτό δεν μπαγιατεύει, παρά μόνον αν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Το παξιμάδι μπορεί να καταναλωθεί ξερό όπως είναι ή να εμβαπτισθεί σε νερό και να μαλακώσει. Το «βρέξιμο» του παξιμαδιού θέλει ιδιαίτερη προσοχή (αρκούν μερικά δευτερόλεπτα).

Το καταναλώνουμε όπως και το ψωμί για παράδειγμα με τυρί, ντομάτα, λίγο ελαιόλαδο ή ως συνοδευτικό σε διάφορα φαγητά. Οι βασικοί τύποι παξιμαδιών που βρίσκουμε στην αγορά είναι κρίθινα, σταρένια, σίκαλης και ολικής άλεσης. Τα Κρητικά παξιμάδια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: Τους «ντάκους» και τις «κουλούρες». Οι ντάκοι είναι κομμένες χοντρές φέτες μακρόστενου ψωμιού. Οι κουλούρες κόβονται στη μέση έτσι που να χωρίζεται το πάνω από το κάτω κομμάτι. Τα σιτηρά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του κρητικού παξιμαδιού περιέχουν άφθονες φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Το κριθαρένιο παξιμάδι περιέχει αυξημένο ποσοστό β-γλυκάνης, η οποία συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης. Τα παξιμάδια ολικής άλεσης περιέχουν αυξημένα ποσοστά βιταμινών του συμπλέγματος Β οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

 
         
   

Στόχοι διατροφικής αγωγής για όλα τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη είναι :
1. Απόκτηση και διατήρηση μεταβολικών στόχων
2. Πρόληψη και θεραπεία των χρόνιων επιπλοκών του διαβήτη.
3. Προαγωγή υγείας μέσω υγιεινών τροφικών επιλογών και αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.
4. Προσδιορισμός ατομικών διατροφικών αναγκών λαμβάνοντας υπόψη προσωπικές, πολιτισμικές προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής των ατόμων. Σεβασμός στις επιθυμίες και την ετοιμότητα των ατόμων για τις επερχόμενες αλλαγές.

 
         
   

Η κανέλα είναι μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το δέντρο Cinamomum Celylanicum και Cinamomum Cassia γνωστό και ως Κασσιά. Καλλιεργείται στην Κεϋλάνη, Ινδία, Κίνα, Αντίλλες και αλλού. Τα κύρια συστατικά της κανέλας είναι: 1-4% πτητικά έλαια (60-80% κινναμικές αλδεΰδες, 4-10% ευγενόλη), 8% φλαβονοειδή (προανθοκυανιδίνες, κινναμικές ταννίνες).

ΠΑΡΑΔΟΞΟ: Υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες από τον 1ο αιώνα μ.Χ. που αναφέρουν ότι 350 γραμμάρια κανέλας άξιζαν όσο 5 κιλά ασήμι. Μάλιστα έγιναν και πόλεμοι εξαιτίας της κανέλας μεταξύ Ολλανδών, Πορτογάλων και Γάλλων. Οι πόλεμοι αυτοί έγιναν για διεκδίκηση της Κεϋλάνης που κατά τους 17ο και 18ο αιώνες παρήγαγε αποκλειστικά κανέλα.
 
         
   

Αλάτι ονομάζεται το μαγειρικό άλας ή χλωριούχο νάτριο. Με αυτό αλατίζουμε τα τρόφιμα και παρασκευάζουμε τα αλίπαστα. Το αλάτι είναι πολύ διαδομένο στη φύση. Βρίσκεται διαλυμένο στο νερό της θάλασσας και στο νερό ορισμένων λιμνών. Επίσης βρίσκεται σε στερεή κατάσταση μέσα στη γη, όπως π.χ. στην Πολωνία, στην Αυστρία, στη Γερμανία κλπ.

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα (Σ.Η.Π.) κατανάλωσης νατρίου είναι 1-4 γραμμ. ανάλογα με την ηλικία του ατόμου, την υγεία του και το τρόπος ζωής του, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο 1/4 με 1/2  του κουταλιού του γλυκού αλάτι. Για παράδειγμα, όσοι γυμνάζονται συστηματικά χρειάζονται περισσότερο αλάτι από όσους κάνουν καθιστική ζωή, επειδή έχουν σημαντικές απώλειες νατρίου. Οι περισσότεροι πάντως οργανισμοί υγείας επισημαίνουν ότι προσλαμβάνουμε πολύ περισσότερο αλάτι από όσο χρειαζόμαστε και συστήνουν να μειώσουμε δραστικά τη χρήση του. Το σώμα χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα νατρίου για να λειτουργήσει σωστά. Το νάτριο, συμβάλλει στη διατήρηση της συγκέντρωσης των υγρών του σώματος σε σωστά επίπεδα. Ρυθμίζει την πίεση του αίματος, καθώς και του όγκο του αίματος. Επιπλέον, διαδραματίζει έναν κεντρικό ρόλο στη μετάδοση των ηλεκτρικών παλμών στα νεύρα αφού είναι ηλεκτρολύτης, τη συστολή μυών και την καρδιακή λειτουργία. Η απορρόφηση του νατρίου στο λεπτό έντερο παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του χλωρίου, των αμινοξέων, της γλυκόζης και του νερού, καθώς επίσης, στο πεπτικό σύστημα, και ιδιαίτερα στο μεταβολισμό των τροφίμων, είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του παγκρέατος, της σπλήνας και του ήπατος. Τέλος μας βοηθά να διατηρήσουμε τις αρθρώσεις ευέλικτες.
 
 
 
 
 
 
 
 
μέλη
0 Μέλη On Line
Νεότερο μέλος:
tQiOGNYL